FOTO: Tanjug/AP

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina doživjela je šokantan poraz od Argentinke Nađe Podoroske (6:2, 6:4), koja je postala prvi kvalifikant u istoriji koji se dokopao ženskog polufinala na Rolan Garosu.

Mlada 23-godišnja teniserka, trenutno 131. igračica svijeta, napravila je četiri brejka na servis Svitoline u prvom setu koji je dobila sa 6:2.

Treći nosilac u ženskoj konkurenciji u Parizu, Svitolina, vodila je sa 4:3 u drugom setu, ali je potom izgubila tri vezana gema (dva na svoj servis) samim tim i ovaj četvrtfinalni okršaj sa 2:0.

"Teško mi je da pričam. Hvala svima koji su navijali za mene, veoma sam srećna",  rekla je Podoroska kojoj će u polufinalu protivnik biti pobjednica duela između Ige Svjatek i Martine Trevisan.

Zanimljivo, Podoroska nikada u karijeri nije dobila meč u glavnom žrebu na Grend slemu do dolaska u Pariz, gde je ove jeseni prvi put u životu igrala protiv teniserke iz top 20.

Svitolina je s druge strane nekadašnja juniorska šampionka Rolan Garosa i četvrtfinalista iz 2015. godine.

I pored velikog iskustva Ukrajinka je poptuno nadigrana, a koliko je Podoroska bila bolja svjedoči i odnos vinera od 30:8 u korist Argentinke.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )