FOTO: null

Pročitajte šta je košarkašica Marica Gajić - najbolja sportistkinja BiH u 2015. godini ispričala za portal InfoBijeljina o sebi, svojim planovima za 2016. godinu i ljubav.

Marica Gajić je rođena 27. aprila 1995. godine u Bijeljini, gdje je i počela trenirati košarku u ekipi Budućnosti. Sa samo 14 godina bila je najbolja igračica seniorskog prvenstva BiH. 

"Košarkom sam se počela baviti sasvim slučajno, sa jedanaest godina, prateći drugarice. U selu Popovi, u kom sam živjela, su se počeli održavati treninzi Košarkaškog Kluba Budućnost, tako je sve počelo. Moj talenat je prepoznala Dragana Jovanović, koja mi je bila prvi trener i koja se profesionalno bavila košarkom, a potom osnovala KK Budućnost. Uslovi nisu bili najbolji, ali ja sam bila najupornija od svih. Iz Bijeljine sam sa 14 godine otišla u KK Banoviće, igrala jednu sezonu, i tu sam, sa 14 godina, bila MVP (najbolja) seniorskog Prvenstva BiH. Poslije toga su me skautirali ljudi iz Celja. Kada su me pozvali na razgovor brzo smo se dogovorili. Potpisala sam ugovor sa njima na pet godina, a već četiri igram. Kad god imam priliku dođem u Bijeljinu, ali to je prilično rijetko. Posljednji put sam bila za novogodišnje praznike i evo sada za 1. maj. Mama i sestra često dolaze u kod mene u Celje. Kada sam se preselila u Celje, bilo mi je jako teško privići se na život u Sloveniji, jer sam od kuće otišla sa samo 15 godina. Šest mjeseci sam samo plakala. Međutim, tamo sam naučila slovenački jezik i upisala srednju ekonomsku školu. Kada su me sustigle silne obaveze, nisam imala puno vremena da razmišljam i patim", kaže za portal InfoBijeljina Marica Gajić.

Ove godine izabrana na WNBA draftu, ženskoj verziji najjače svjetske košarkaške lige i ujedno postala prva košarkašica iz Bosne i Hercegovine koja je draftovana u žensku NBA ligu.  

“Čast mi je što ću imati priliku učiti od najboljih svjetskih igračica. Iskreno, nisam očekivala ovakav uspjeh. Nisam vjerovala da ću proći na draftu jer se prijavio sam vrh Evrope iz košarakškog svijeta. Prijavio se veliki broj sjajnih djevojaka, međutim iz Evrope izabrane smo samo nas četiri od ukupno 36 djevojaka koliko se bira. Što se tiče košarkaških planova za budućnost, planiram dati sve od sebe tu gdje već jesam, iskoristiti svaku ponuđenu priliku i ako Bog da, zaigrati u najjačoj ligi svijeta, ženskoj NBA ligi. U privatnom životu, završiti fakultet i kada dođe vrijeme za to, ostvariti se i u porodičnom smislu.”

Marica je  nesumnjivo i najljepša BiH  košarkašica. Visoka 188 centimetara, ima figuru koja više priliči modnim pistama nego parketu. Marica je 27. aprila proslavila dvadeseti rođendan u rodnoj Bijeljini, gdje je napravila predah od iscrpljujućih treninga i čestih utakmica.

“Slobodnog vremena nemam puno, uglavnom se trudim da ga provedem u okviru porodice, jer želim na neki način nadoknaditi izgubljeno vrijeme sa njima. Naravno, kad kažem porodica, mislim na moju mamu i sestru. One su uvijek uz mene, bila košarka aktuelna ili ne one su zaista moja najveća podrška i beskrajno sam im zahvalna na tome.”

O svojim interesovanjima izvan “svijeta košarke” mlada košarkašica kaže: “Volim pročitati dobru knjigu. Volim upoznavati druge kulture, mjesta države. Imam tu sreću da sam stalno na nekim putovanjima, onda svaki slobodan minut iskoristim za istraživanje grada u kome se nalazim. Smatram da je čovjek bogat onoliko koliko je vidio i prošao u životu.”

Kada smo je pitali koja joj je utakmica najdraža Marica nam je odgovorila da za nju svaka svaka utakmica praznik košarke, i svaku pobjedu slavi  sa istim žarom. Međutim, osvajanja prvenstava su svakako za nju  najupečatljivija.

O porazima na utakmicama Marica kaže :“Za mene nema poraza, postoji samo lekcija. Ne kažem da nije bilo poraza poslije kojih sam razmišljala dugo u noć i pustila ponekad i po koju suzu, ali generalno izvučem pouku iz svakog poraza i trudim se ispraviti greške.”

Na kraju smo našu prelijepu Bijeljinku pitali nađe li se vremena za ljubav između treninga?

“Reći ću samo da kad se hoće, uvijek se može naći vremena za sve, pa tako i za ljubav.”

Piše: Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )