FOTO: null

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske su, tokom akcije od 25. do 28. februara, iz saobraćaja isključili 701 vozača, od čega njih 695 zbog vožnje pod dejstvom alkohola.

"Zbog utvrđenog prisustva droga ili psihoaktivnih lijekova isključena su četiri vozača, gdje je kod trojice utvrđeno prisustvo kanabisa, a kod jednog kokain. Dva vozača su isključena iz saobraćaja zbog odbijanja kontrole pomoću odgovarajućih sredstava i aparata", saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske. 

Od navedenog broja isključenih vozača, zbog utvrđenih količina alkohola koje su veće od jednog grama po kilogramu, 209 vozača ili njih 29,81 odsto, lišeno je slobode zadržavanjem do istrežnjenja ili oporavka, a najduže 12 časova. 

"MUP Republike Srpske će i u narednom periodu sprovoditi pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, te apelujemo da se svi učesnici u saobraćaju odgovorno ponašaju i poštuju saobraćajne propise", navedeno je u saopštenju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )