FOTO: pixabay

Kako bi se zemlja oporavila, vlada Italije traži nove načine da privuče turiste.

Zbog virusa korona Sicilija je izgubila više od milijardu evra prihoda od turizma i prisiljena je da osmisli novi plan da bi privukla turiste. Regionalna vlada pokriće polovinu troškova ljetova, kao i trećinu troškova hotela. Povrh toga, ponudiće besplatne ulaznice za sve muzeje i arheološka nalazišta, što će Italijane da košta 50 miliona evra.

Vaučeri za ljetove i smještaj biće dostupni na internets stranici Visit Sicily čim zemlja ponovno otvori granice i bude spremna za posjetioce.

Čak je 4,2 miliona Italijana zaposleno je u sektoru turizma, što čini oko 13 posto italijanskog BDP-a. Italijanski premijer Đuzepe Konte naglasio je kako je aktualna situacija najgora kriza od Drugog svjetskog rata, a zemlja se suočila sa gubicima od 200 milijardi evra.

Evropski poverenik za unutrašnje tržište i ekonomiju Tjeri Breton otkriva kako je turistički sektor prvi na udaru korone i da će mu i najduže trebati za oporavak. Dodaje da hotele i restorane na godišnjoj razini očekuje gubitak od najmanje 50 posto.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )