FOTO: InfoBijeljina

Agencija raspolaže dovoljnim brojem pasoških knjižica, potvrđeno je portalu InfoBijeljina iz Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA).

Dakle, u predstojećoj ljetnoj sezoni izdavanje pasoša trebalo bi da bude realizovano optimalnom dinamikom i u zakonskim rokovima, s tim što to, svakako, zavisi od razvoja situacije u vezi sa pojavom koronavirusa.

"Agencija ima kapacitet da u zakonskim rokovima isporuči sve vrste dokumenata bez obzira na povećan obim zahtjeva u ljetnim mjesecima", rečeno je početkom marta za portal InfoBijeljina iz IDDEEA.

Podsjetimo, prije tri godine u BiH je vladala nestašica pasoša. Tada nije bilo materijala za njihovu izradu, pa je veliki broj građana ostao bez mogućnosti da putuje.

Napominjemo da je IDDEEA u martu 2018. godine potpisala ugovor o nabavci pasoških knjižica na period od četiri godine. Ovaj ugovor odnosi se na nabavku milion i petsto hiljada pasoških knjižica.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )