FOTO: null

Centar javne bezbjednosti Bijeljina /CJB/ sprovodi pet istraga na zahtjev Okružnog tužilaštva u Bijeljini po prijavi protiv 21 lica da su neovlašteno dobili platnu karticu za poplavljene, izjavila je Srni portparol CJB Aleksandra Simojlović.

Simojlovićeva je rekla da je CJB do sada Okružnom tužilaštvu dostavio izvještaj protiv tri lica iz Bijeljine čiji su inicijali Ž.N, I.M. i V.V. zbog obmane pri sticanju prava na vaučer Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske nakon poplava.

Prijavljeni su u julu prilikom popisa i procjene štete u mjestima Batković i Ostojićevo članovima Gradske komisije dali neistinite podatke o nosiocu domaćinstva, iako su sva tri lica koristila druge stambene objekte na području Bijeljine.

 

Portparol Okružnog tužilaštva Bijeljina Danka Prodanović rekla je Srni da je do sada primljen jedan izvještaj CJB Bijeljina protiv konkretnih lica i dva ili tri izvještaja u kojima se opisuju određene nepravilnosti prilikom sticanja vaučera.

 

"Tužilaštvo radi na provjeri svih navoda u izvještajima", rekla je Prodanovićeva i dodala da u ovom procesu još nije bilo konkretnih tužilačkih odluka.

 

Grupa od oko 300 mještana bijeljinskih sela uz rijeku Savu najavila je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv gradske vlasti zbog niza nepravilnosti prilikom sticanja prava na platnu karticu i pri podjeli novčane i materijalne pomoći i donacija poplavljenima u Bijeljini.

 

Jedan od nezadovoljnih mještana Ljubiša Jelisić rekao je Srni da će, u ime nekoliko stotina nezadovoljnih građana, u narednih sedam dana pripremiti prijavu.

 

Prema njegovim tvrdnjama, pomoć namijenjena poplavljenom stanovništvu Semberije dijeljena je u Bijeljini po stranačkoj pripadnosti članovima vladajućeg SDS-a i iskorištena za kupovinu glasova uoči opštih izbora.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )