FOTO: InfoBijeljina.com

Proteklog vikenda u Umagu je održan WKF kup za mlađe seniore kao i Svjetska Karate 1 Liga za mlade. Događaj koji je okupio blizu 4000 učesnika iz čak 90 zemalja svijeta uspješno je organizovala Svjetska karate Federacija (WKF) uz tehničku podršku Hrvatskog karate Saveza (HKS).

U kategoriji kadeta do 63kg koja je brojala 117 takmičara član KK UNSU Uroš Radan osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju. Iako prvi put zvanično u ovoj kategoriji Uroš je briljirao i pokazao da spada u sam vrh svjetskog karatea kada je u pitanju ovaj uzrast.

Uroš je u prvom kolu bio slobodan da bi u drugom dočekao i pobjedio vrlo nezgodnog takmičara iz Ukrajine rezultatom 1:0. U trećem i četvrtom kolu bio je uspješniji od takmičara iz Škotske i Holandije. U četvrtfinalnom meču pobjedio je odličnog i favorizovanog takmičara iz Italije, a nakon toga u polufinalu još jednog predstavnika iz Ukrajine.

U finalnom meču našao se nasuprot takmičaru iz Njemačke. Iako je do poslednjih 17 sekundi imao prednost, Uroš je dozvolio protivniku da preokrene na 1:2 u poslednjim sekundama meča i tako izgubi najviše mjesto na postolju.

-Bez obzira na minimalan poraz u finalu, drugo mjesto u najvećoj konkurenciji ikada predstavlja veliki rezultat kako za naš klub tako i za Grad Bijeljinu, Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu, kažu u KK UNSU.

Pored Radana boje kluba predstavljalo je još šest takmičara.

U WKF kupu za mlađe seniore nastupio je Saša Nedić u kategoriji (84+). On je u prvom kolu bio slobodan da bi u drugom doživio poraz bez prilike na repasaž.

U Karate1 Svjetskoj ligi za mlade nastupile su kadetkinje Sara Kalajdžić i Anđela Knežević u kategoriji (-47kg). Kalajdžićeva je svoj nastup završila u drugom kolu, a Kneževićeva već u prvom.

U juniorskoj ženskoj konkurenciji u kategoriji preko 59kg nastupila je Dajana Kalajdžić koja je plasmanom u osminu finala pokazala da ima kvalitet da se nosi sa najboljim takmičarkama svijeta.

U muškoj konkurenciji u kategoriji -68 nastupio je Aleksandar Ivković, dok je u kategoriji preko 76kg boje kluba predstavio Aleksandar Jović. Ivković je posle pobjede nad prvakom Hrvatske u drugom kolu zaustavljen od predstavnika Makedonije, dok je Jović svoj nastup završio vec u prvom kolu.

-Bez obzira na sve, naši takmičari su pokazali da mogu da se nose sa konkurencijom iz cijeloga svijeta. Ono što im nedostaje jeste malo vise discipline u mečevima kako bi već naredni put bili još uspješniji, a Radanov rezultat je najbolji primjer za tako nešto. Kao klub smo ponosni na učešče naših takmičara, a posebno na ostvareni rezultat u najmasovnijem ikad održanom WKF takmičenju, dodaju u klubu.

Nakon učešča u Umagu za takmičare slijedi kraći odmor, a nakon toga početak priprema za Državno prvenstvo od kojeg zavisi plasman na Svjetsko u Čileu, te Balkansko u Sloveniji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )