FOTO: null

Ministarstvo finansija BiH odbilo je zahtev Tužilaštva BiH za odobravanje sredstava potrebnih za nastavak ekshumacije iz jame Radača kod Mostara

Sarajevo - Ministarstvo finansija BiH odbilo je zahtev Tužilaštva BiH za odobravanje sredstava potrebnih za nastavak ekshumacije iz jame Radača kod Mostara, saznaje Srna. U ovoj jami se nalaze posmrtni ostaci većeg broja žrtava, uglavnom srpske nacionalnosti, ubijenih od 1992. do 1995. godine.

- Ovakav potez može ugroziti nastavak radova na ekshumaciji, što porodicama žrtava svakako nije u interesu - saopšteno je juče iz Tužilaštva BiH.

U Tužilaštvu se nadaju da će sredstva potrebna za nastavak radova biti odobrena i da neće doći do obustave ekshumacije u narednom periodu.

Ekshumacija iz jame Radača započela je prošle godine. Prema ranije prikupljenim podacima, u jami se nalaze posmrtni ostaci 200 do 300 ubijenih Srba i Bošnjaka iz ovog kraja, ali i tela sarajevskih Srba, Bošnjaka iz Stoca i srednje Bosne. Tela ubijenih su bacana u jamu, dubine najmanje 80 metara, i nakon toga zatrpavana betonom, smećem i eksplozivnim napravama.

Do sada je u Radači pronađen veći broj posmrtnih ostataka ljudskog porekla.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )