FOTO: RTRS

U Investiciono-razvojnoj banci /IRB/ Republike Srpske u Banjaluci danas će biti potpisani ugovori sa devet korisnika o dodjeli bespovratnih sredstava iz Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj u 2020/2021. godini.

Ugovori se odnose na finansiranje prioritetnih projekata devet izabranih korisnika.

Potpisivanje ugovora zakazano je u 10.00 časova u prostorijama banke, najavljeno je iz IRB-a Srpske.

Vrijednost finansiranih projekata u sedmogodišnjem ciklusu Finansijskog mehanizma iznosi nešto više od milion KM, od čega 690.000 KM predstavljaju bespovratna sredstva Finansijskog mehanizma, a ostatak vlastito učešće korisnika.

Finansijski mehanizam uspostavljen je kako bi pružio podršku realizaciji prioriteta utvrđenih strategijama razvoja jedinica lokalne samouprave i na taj način doprinio jačanju javnih usluga i ruralnog razvoja u Republici Srpskoj.

Sredstva za njegovo funkcionisanje u ovom ciklusu obezbijedili su Vlada Republike Srpske putem Ministarstva finansija i Vlada Švajcarske putem Razvojnog programa UN u BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )