FOTO: null

Kadetski reprezentativac naše države i jedan od najvećih talenata Evrope, što se tiče 1999. godišta, Njegoš Sikiraš je odigrao sjajan meč na završnici Jordan Brand Classic Campa u New Yorku. Sikiraš je na ovom meču ubacio čak 16 poena, imao 8 skokova i 1

Danas je boravio u Bijeljini, gdje je odvojio vrijeme za portal InfoBijeljina i ispričao nam o tome kako je sve proteklo u kampu, kako je uopšte otišao u Ameriku, neki planovi za budućnost... 

- "Ovo je, prvo da kažem najbolji kamp u cijelom svijetu, imali smo tri treninga i jednu utakmicu "all star game".  Učestvovalo je 20 najboljih igrača iz čitavog svijeta, bili smo podjeljeni između sebe, gdje je moja ekipa nažalost izgubila, ali sam ja bio najbolji igrač te utakmice i tog turnira, rekao je Sikiraš, dodajući da je ovaj kamp prvo bio organizovan u Evropi, gdje se biralo 10 igrača od 40 najtalentovanijih.

Njegoš je svoje košarkaške početke imao upravo u Bijeljini, pri košarkaškom klubu "Budućnost", gdje je prije godinu i po dana otišao u Italiju u košarkašku akademiju "Stella Azzurra" koja je najbolja u Evropi za mlade igrače. Sikiraš tamo napreduje odlično, imaju mnoge planove, ali je najvažnije da uđu u top 5. Ove godine treba da i da igra za reprezentaciju BiH.

- "Pored mene, na kampu u Americi su bila još dva igrača iz Hrvatske i jedan iz Srbije. U početku utakmice sam imao tremu, s obzirom da su tu bili igrači iz cijelog svijeta, jaka konkurencija, ali sam se ubrzo opustio, igrao sam i pokazao ono što znam", rekao je na kraju razgovora za naš portal Njegoš Sikiraš.

Dario Čojić, jedan od glavnih "krivaca" za uspjehe Njegoša ali i još mnogo drugih naših sugrađana koji su otišli u inostranstvo da igraju košarku kaže da je Republika Srpska, ali i Bijeljina, puna talentovanih igrača, samo treba raditi i vjerovati u uspjeh, kao i usmjeriti ih na pravi put. 

Njegošu se ispred portala InfoBijeljina možemo samo zahvaliti na odvojenom vremenu i poželjeti mu mnogo uspjeha u daljoj košarkaškoj karijeri. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )