FOTO: null

Dvadesetčetvorogodišnji Draško Stanivuković je najmlađi odbornik /PDP/ u Skupštini grada Banjaluka, političar mlađe generacije koji je za kratko vrijeme skrenuo pažnju javnosti na svoje aktivnosti i djelovanje. Ne krije da je iz dobrostojeće porodice, otv

INFOBIJELJINA:Sa 24 godine ste najmlađi odbornik u Skupštini Grada Banjaluka i među najmlađim političarima u Republici Srpskoj, u kom trenutku ste shvatili da se želite baviti politikom?

STANIVUKOVIĆ: Od malih nogu čovjek počne da udara u zidove nepravde gledajući ljude koji odlučuju o važnim stvarima, a da za to nisu stručni i da na taj način koče napredak i razvoj svake mlade osobe, pa i mene. Kada sam vidio da je to postala praksa, odlučio sam da se borim za bolje.


INFOBIJELJINA:
Da li ste očekivali da ćete za tako kratko vrijeme postati poznati široj javnosti, jer veliki broj vaših kolega je godinama u parlamentima /lokalnim i republičkim/, a potpuno su nepoznati i nevidljivi?

STANIVUKOVIĆ: Samo oni koji ne rade, koji šute i „vegetiraju“ ostaju nevidljivi ili postaju vidljivi ali u negativnom svjetlu. Na meni je samo da radim za svoj grad i svoju zemlju, ono za šta sam izabran.


INFOBIJELJINA:
Koristeći resurse poput društvenih mreža stekli ste veliki publicitet, da li je i u kojoj mjeri političarima koji koriste ova sredstva komuniciranja olakšana promocija ideja za koje se zalažu?

STANIVUKOVIĆ: Društvene mreže su najbolje sredstvo komuniciranja koje vam u ovom svijetu iskrivljenih informacija omogućavaju da svoje poruke pošaljete ljudima bez cenzure. Još ako ste na početku karijere one postaju i jedini način da se vaš glas uopšte čuje. U mom slučaju one su ključ mog komuniciranja sa ljudima.


INFOBIJELJINA: Na čemu bazirate Vaše političko djelovanje i kako biste ukratko definisali Vaše političke ciljeve?

STANIVUKOVIĆ: Svoje političko djelovanje baziram samo na konkretnom radu, bez velike priče. Prvi cilj i najvažniji cilj koji će omogućiti da se sve zdrave ideje u ovoj zemlji sprovedu u djelo jeste da se oslobodi intelektualni kapacitet našeg naroda koji je zarobljen u strahu koji nam svakodnevno naše političke elite utiskuju. Slikovito bih to dočarao da je ova zemlja jedna mala fabrika sa par starih mašina i 10 novih gdje su samo stare u funkciji, a nove ugašene stoje. Mi treba da upalimo te nove motore, da sav kapacitet stavimo na raspolaganje i onda svi ciljevi mogu biti ostvarivi. Zato se mladi trebaju odvažiti, krenuti u jedan opšti pokret i osloboditi zemlju i svoje kapacitete. Vjerujem u ovaj scenario, jer dok se ovo ne desi svaki politički cilj ostaje samo slovo na papiru ili isprazno obećanje.


INFOBIJELJINA: Na koji način građane uvjeriti da postoje ljudi koji istinski žele da rade za dobrobit društva i ima li takvih u Republici Srpskoj i BiH?

STANIVUKOVIĆ: Postoji na hiljade takvih. Svakodnevno ih upoznajem. To su te „mašine“ koje treba da oslobodimo. Da bi narod stekao povjerenje u nekog potrebno je vrijeme i konkretan rad. Politika i čiste hoće da uprlja da bi sve svela na isti nivo, ali ni to ne treba da nas obeshrabri. Borba je imperativ, a borba za zemlju je viši cilj koji sve nas treba da spoji.


INFOBIJELJINA:
Svakodnevno se prema statistikama povećava broj onih koji napuštaju BiH, kako to komentarišete?

STANIVUKOVIĆ: To je upravo put kojim ljude idu da oslobode, iskoriste i unovče svoje kapacitete. Ja to razumijem, mada duboko vjerujem da svi kapaciteti koji su nama potrebni su upravo u ovoj zemlji, samo malo treba da se potrudimo. Sve je na nama. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )