FOTO: InfoBijeljina

Demokratski narodni savez vodi ozbiljnu i odgovornu politiku koja ima za cilj napredak Republike Srpske. Ukoliko DNS na predstojećim izborima uveća svoj politički kapacitet građani će sigurno živjeti bolje, kaže u intervjuu za portal "Info Bijeljina" Dragiša Vidaković, predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Ugljevik i kandidat za Narodnu skupštinu Republike Srpske.

On dodaje da DNS ima kvalitetan program i odgovorne ljude koji mogu da povedu Republiku Srpsku u bolju budućnost.

- DNS je na odgovorna mjesta uvijek postavljao odgovorne ljude koji uspješno vode preduzeća ili institucije širom Republike Srpske. Isto tako, DNS može uspješno da vodi i državu, i zbog toga otvoreno istupamo sa ambicijom da DNS nakon ovih izbora imenuje premijera Vlade RS.

Kao Izvršni direktor za poslove proizvodnje uglja i razvoj rudnika u RiTE Ugljevik, možete li nam navesti koji su to najveći uspjesi aktuelne uprave?

- Upravo se kod nas u Ugljeviku može vidjeti kako se odgovornim odnosom prema resursima i prema građanima mogu ostvariti dobri rezultati. Aktuelna uprava RiTE Ugljevik za kratko vrijeme je uspjela da stabilizuje rad ovog privrednog giganta. Obezbijedili smo velike investicije u nova postrojenja čime smo produžili vijek trajanja rudnika i termoelektrane. Za razliku od prethodnog nestabilnog perioda, RiTE Ugljevik ponovo je ubjedljivi lider u elektroenergetskom sistemu Republike Srpske. Na rudniku preduzimamo sve neophodne mjere koje će donijeti dugoročnu stabilnost i bolje rezultate u proizvodnji uglja. Već sada postižemo rekordne rezultate. Istovremeno, imamo i velika ulaganja u termoelektranu čime ćemo osigurati stabilnost cjelokupnog procesa proizvodnje električne energije u Ugljeviku. Sve to donosi veću zaradu, više zaposlenja i bolji život građana Ugljevika i cijele naše regije.

Kako se takva pozitivna atmosfera i uspjesi RiTE Ugljevik reflektuju na političku situaciju u Ugljeviku?

- Odlučujuća uloga kadrova DNS-a u stabilizaciji prilika na rudniku i termoelektrani, kao i veliki rast naše stranke na području Ugljevika, Lopara i cijele regije - mnogima smeta. Svakodnevno trpimo mnogo niskih udaraca i nekorektnih poteza od strane političkih suparnika, a nažalost sve više i od naših koalicionih partnera. Kako se približavaju izbori kampanja postaje sve prljavija ali mi iz DNS-a ne želimo da učestvujemo u tome. Svjesni smo da mnogima smetamo, ali mi smo stranka mirne retorike, ne želimo da se svađamo nego da radimo u korist svog naroda. Imamo kvalitetan program i odgovorne kadrove, i to je ono što nas razlikuje od većine drugih stranaka.

Kakve rezultate očekujete od predstojećih izbora?

- Tokom predizborne kampanje sam već nekoliko puta naglasio da DNS u Ugljeviku ide na pobjedu. Dakle, očekujem da ćemo nakon ovih izbora biti prva stranka po broju glasova u Ugljeviku. Građani opštine Ugljevik prepoznali su iskrenu politiku OO DNS Ugljevik, svakim danom imamo sve veće povjerenje i zbog toga smo veliki optimisti. Siguran sam da će OO DNS Ugljevik osvojiti najmanje jedno poslaničko mjesto u Narodnoj skupštini Republike Srpske i da ćemo po broju glasova dati veliki doprinos ukupnom uspjehu DNS-a na izborima 7. oktobra.

Ukoliko budete izabrani za poslanika u NSRS, za šta ćete se zalagati u narednom četvorogodišnjem mandatu?

- Cilj DNS-a je da nakon ovih izbora budemo odlučujući faktor u formiranju vlasti u Republici Srpskoj i na nivou BiH. To može da donese samo dobro srpskom narodu i Republici Srpskoj jer DNS je do sada mnogo puta pokazao da vodi ozbiljnu i odgovornu politiku. Dakle, sa jačim DNS-om biće jača cijela Republika Srpska, ali i svaka porodica i pojedinac u Srpskoj. Zato je veoma važno da i mi u Ugljeviku damo značajan doprinos izbornom uspjehu DNS-a. Tada će i interesi građana Ugljevika i naše regije sigurno biti više uvažavani u skupštini i Vladi RS. Kao poslanik ću se zalagati da naša opština i regija imaju još više investicija, projekata i zaposlenja. To je potrebno našim mladima koji treba da ostanu ovdje.

Da li su mladi u fokusu vašeg političkog djelovanja?

- U našem fokusu su sve kategorije stanovništva, ali mladi imaju poseban značaj, kako za DNS tako i za Republiku Srpsku u cjelini. Jer, mladi su budućnost Republike Srpske. OO DNS Ugljevik je možda više neko bilo ko drugi pokazao da mladima treba pružiti šansu. Ponosni smo na činjenicu da OO DNS Ugljevik čine uglavnom mladi, obrazovani i vrijedni ljudi koji kroz svoj politički rad žele da izgrade bolji život u svom zavičaju, u našem Ugljeviku i cijeloj Republici Srpskoj. Po prosjeku godina svojih članova, DNS je najmlađa politička organizacija u Ugljeviku a vjerovatno i u cijeloj Republici Srpskoj. Mi smo ponosni na našu mladost, oni su naša najveća snaga, i garancija uspjeha na predstojećim i budućim izborima. I više od toga, oni su garancija stabilnosti i napretka Srpske.

Koja je vaša završna poruka građanima uoči izbora 7. oktobra.

- Poštovani građani, glasajte za DNS. Jer, glas za DNS je glas za bolju budućnost Ugljevika i Republike Srpske. 
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )