FOTO: Pixabay/Ilustracija

Instagram će početi automatski skrivati potencijalno uvredljive komentare kako bi pokušali riješiti problem internetskog zlostavljanja.

Adam Moseri, koji je na čelo Instagrama došao prije dvije godine, obavezao se boriti protiv internetskog zlostavljanja.

Prošle godine kompanija u vlasništvu Fejsbuka uvela je alat "ograniči" koji omogućava da "ograničite" drugog korisnika. To znači da su komentari na vašim objavama od te osobe vidljivi samo njima, a ne i drugim ljudima.

Takođe, ranije su dodali i oznaku koja korisnicima omogućuje da znaju kada se njihov komentar može smatrati uvredljivim prije nego što bude objavljen.

Iz Instagrama su poručili da je od uvođenja upozorenja na komentare zabilježen "značajan napredak" u uređivanju ili neobjavljivanju komentara.

Saopštili su da dodaju dodatno upozorenje za ljude koji su objavili nekoliko komentara koji bi mogli biti uvredljivi.

Obavještenje ih poziva da se vrate na svoj komentar, jer bi u suprotnom mogli rizikovati posljedice poput skrivanja komentara ili čak brisanja računa.

Iz Instagrama navode da koriste postojeće sisteme umjetne inteligencije za identifikovanje zlostavljanja ili uznemiravajućeg govora u komentarima.

Korisnici će i dalje moći da izaberu opciju "prikažite skrivene komentare" da bi vidjeli primjedbe. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )