FOTO: pixabay

Svi bismo mi, da budemo iskreni, željeli pogledati barem jedan privatan profil na Instagramu.

Pa šta uraditi? Iako će vas ovo sigurno naživcirati, postoje dva načina – progutajte ponos i zapratite taj profil ili se poslužite “detektivskim” trikovima pa ga pogledajte s profila osobe koja ga prati, a možete napraviti i lažni profil i nadati se da će vas prihvatiti.

Ali postoji i jedini jedini preostali način koji bi vam mogao koristiti i za koji možda niste znali.

Dakle, koristeći “Google” možete pronaći neke objave vezane uz privatan Instagram profil koji vas zanima. To možete učiniti tako što ćete u tražilicu prekopirati naziv tog profila, odnosno korisničko ime te osobe, i onda kliknuti na Image Search, odnosno pretraživanje po slikama.

Postoje velike šanse da će vam se pojaviti neke od fotografija te osobe prije nego što je zaključala profil. Također, moguće je da ćete naići na označene fotografije te osobe na nekim javnim korisničkim profilima, ali i da je osoba objavljivala neke fotografije koje ima na Instagramu na svojim drugim profilima na društvenim mrežama poput “Flickra”, “Tumblra” ili čak “Facebook”.

To vam možda neće dati direktan pristup privatnom Instagram profilu, no moglo bi vam pomoći da pronađete sadržaj koji vas toliko zanima.

Naravno, na internetu postoji i niz aplikacija koje obećavaju pristup privatnim profilima uz vama, navodno, zagarantovanu anonimnost, a neke od njih su “WatchInsta” ili “InstaSpy”.

Međutim, valja uzeti u obzir da su takvi alati veoma sumnjivog porijekla te da će vas tražiti pristup ličnim podacima, a pristup sadržaju koji vi želite vidjeti nećete dobiti, tako da takve alate izbjegavate.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )