FOTO: null

Inspektori Agencije za istragu i zaštitu BiH (SIPA) ušli su u prostorije Kompanija “Kaldera” kod Laktaša, vlasnika Milenka Čičića, potvrđeno je iz SIPA za “EuroBlic”.

Kako navode iz SIPA dokumentaciju iz ovog preduzeća su izuzimali u okviru predmeta "Panama" koji je realizovan u proteklom periodu zbog poreskih utaja.

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) postupa po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH za izuzimanje određene dokumentacije od više pravnih lica na širem području BiH, precizirali su u Službi za odnose sa javnošću SIPA.

Akcija "Panama", koju još od avgusta 2011. godine, sprovode Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH i inspektori Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH usmerena je na suzbijanje nezakonitog uvoza kafe u BiH.

Naime, do sada je istragom ustanovljeno da je kafa prilikom uvoznog carinjenja u BiH, kako bi se izbeglo plaćanje dažbina, lažno deklarisana kao soja ili glina. U akciji "Panama" do sada je uhapšeno četrdesetak osoba, među kojima i "kralj kafe" iz Hercegovine Ivan Ćuk.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )