FOTO: null

Agencija za bezbjednost hrane BiH potvrdila je krajem februara da je na tržište BiH isporučena sporna čokoladica „snikers“ za koju se sumnja da sadrži plastiku i koja se ovih dana povlači iz više zemalja.

U Bijeljini se od juče takođe preduzimaju aktivnosti kako bi se provjerilo da li sporne čokoladice ima i na našem području.

"I republički i gradski inspektori od juče kontrolišu prodavnice i do sada nisu našli ni jedan primjerak onoga što ne bi trebalo da bude u prodaji", potvrđeno je za portal InfoBijeljina u Gradskoj upravi. 

Iz agencije su apelovali na potrošače da ne konzumiraju ove proizvode, te da obavijeste inspekciju ako na policama trgovina primijete čokolade koje imaju pomenutu oznaku serije LOT-a.

Američki proizvođač čokolade "Mars" objavio je 23. februara da povlači sa tržišta više od 55 zemalja čokoladice "mars" i "snikers" jer su u nekim od proizvoda pronađeni ostaci plastike.

Nadležne institucije kažu takođe kako nema razloga za paniku. Svi rade svoj dio posla, kako bi što prije sporni proizvodi bili povučeni iz svih prodajnih objekata.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )