FOTO: InfoBijeljina.com

Večeras je donesena nova odluka za prelazak granice sa Srbijom, te državljani Bosne i Hercegovine od sutra mogu ući bez PCR testa, saznaje InfoBijeljina.

Na osnovu prijedloga Instituta za javno zdravlje, ministar zdravlja Republike Srbije Zlatibor Lončar je na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, donio večeras Uputstvo o načinu primjene ograničenja ulaska u Republiku Srbiju licima koja dolaze iz država zahvaćenih epidemijom zarazne bolesti COVID-19. 

Uputstvom je, kako saznaje InfoBijeljina, radi zaštite od unošenja zarazne bolesti na teritoriju Republike Srbije, licima koja u Srbiju dolaze iz država sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom, i to iz : 

svih država svijeta, izuzev iz Republike Albanije, Bosne i Hercegovine, Republike Bugarske, Republike Severne Makedonije i Crne Gore, dozvoljen pod uslovom da poseduju RT-PCR test na prisustvo virusa SARS-CoV-2, izdat od strane referentne laboratorije, države iz koje dolaze, odnosno ulaze u Republiku Srbiju, ne stariji od 48 h od datuma izdavanja rezultata.

Dakle, državljani Bosne i Hercegovine, Albanije, Republike Bugarske, Republike Severne Makedonije i Crne Gore mogu od sutra bez PCR testa u Srbiju.

Ovo uputstvo stupa na snagu od 14.01.2021. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )