FOTO: InfoBijeljina

Građanima Republike Srpske uskoro će biti dostupna aplikacija putem koje će moći da provjere cijene goriva na bilo kojoj benzinskoj pumpi u RS, potvrđeno je za portal InfoBijeljina.

Iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske kažu da su u postupku realizacije projekta ''Izrada aplikativnog softvera za računarski sistem daljinskog nadzora i kontrole prometa naftnih derivata na benzinskim pumpnim stanicama u Republici Srpskoj''.

"U okviru istog projekta, predviđeno je uvezivanje i puštanje u produkciju  informacionog sistema, odnosno uvezivanje svakog maloprodajnog mjesta - benzinskih pumpnih stanica na teritoriji Republike Srpske sa centralnim informacionim sistemom", rekli su iz ovog ministarstva za portal InfoBijeljina.

Kako dodaju, realizacijom tog sistema daljinskog nadzora i kontrole prometa naftnih derivata na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj, putem odgovarajuće aplikacije, biće omogućeno potrošačima da provjere trenutne cijene naftnih derivata na benzinskim pumpama u Republici Srpskoj.

"Ta aplikacija je u testnoj fazi, te se završetak aktivnosti očekuje za mjesec dana, kada će biti puštena u rad, čime će se stvoriti mogućnost provjere cijena naftnih derivata na benzinskim pumpnim stanicama u Republici Srpskoj", rekli su za portal InfoBijeljina u ovom ministarstvu.

Ovakvu mogućnost već dugo imaju potrošači u Federaciji BiH, gdje je već u funkciji mobilna aplikacija uz pomoć koje mogu provjeriti cijene na bilo kojoj benzinskoj pumpi.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )