FOTO: null

Ekipa portala InfoBijeljina obišla je danas rijeku Savu u selu Brodac, kao i rijeku Drinu, na lokalitetu Orlovo polje. Situacija zatečena oko 14 časova izgledala je zadovoljavajuće, što možete pogledati u galeriji fotografija, kao i na video snimcima.

Rijeka Sava na Hidrološkoj stanici Gradiška prešla je kotu vanredne odbrane od poplava. Vodostaj u 15 časova je iznosio 760 cm i kota vanredne odbrane od poplava je premašena za 30 cm, dok je na mjernoj stanici Srbac vodostaj iznosio 880 te je kota redovne odbrane od poplava premašena za 20 cm.

Vodostaj Save u Semberiji stagnira, dok je nivo rijeke Drine u porastu, ali su vodostaji obje rijeke za sada ispod kote redovne odbrane od poplava.

Vodostaj rijeke Save danas u 8,00 časova na vodomjernoj letvi u Rači iznosio je +617 cm i za poslednja 24 časa nije se pomjerao (redovna odbrana od poplava uvodi se na +650 cm).

Vodostaj rijeke Drine u 7,00 časova iznosio je +311 cm na vodomjernoj stanici Radalj i u manjem je porastu (redovna odbrana uvodi se na +380 cm ).

Protok rijeke Drine u 7,00 časova na HE Zvornik iznosio je 1100 metara kubnih u sekundi. Vodostaji ostalih manjih rijeka na teritoriji Grada su u granicama normale.

S obzirom na to da su vodostaji rijeka Save i Drine veoma visoki i da se narednih dana prognozira nestabilno vrijeme s obilnijim padavinama, iz bijeljinske gradske uprave sugerišu stanovništvu koje je naseljeno uz rijeke da prati stanje radi blagovremenog preduzimanja mjera samozaštite.

  • Snimke možete pogledati u prilogu:

VIDEO SNIMAK RIJEKA DRINA 

VIDEO SNIMAK RIJEKA SAVA 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )