FOTO: InfoBijeljina

Inspektorat Republike Srpske, kao i brojne druge institucije, morao je rerganizovati kadrovske kapacitete za potrebe provođenja mjera u cilju ranog otkrivanja pojave korona virusa i preduzimanja mjera na suzbijanju širenja bolesti u RS i BiH.

“Ostale aktivnosti koje su dio redovnog nadzora ovog organa redukovane su u obimu koji je potreban za funkcionisanje sistema. Kada je riječ o kontroli namirnica na tržištu, inspektori nastoje što efikasnije koristiti raspoložive kadrovske kapacitete i vršiti ciljane kontrole onih proizvoda za koje je u ovom trenutku procijenjen veći rizik”, rečeno je portalu InfoBijeljina iz Inspektorata RS. 

S tim u vezi, Inspektorat Republike Srpske je, kako dodaju, stavio u finkciju poseban besplatan broj telefona 0800 5 0612 na koji građani mogu da prijave sve uočene nepravilnosti. 

“Svi pozivi građana upućeni na ovaj broj će se evidentirani preko centra za prijave i pritužbe Inspektorata RS. Potrebno je samo da nakon zvučnog signala građani saopšte sadržaj svoje prijave. Takođe, građanima je omogućeno da svoje prijave dostave i u formi tekstualne poruke putem društvenih mreža Viber, WhatsApp i Telegram, na broj telefona +387 66/701-170”, kazali su za InfoBijeljina iz Inspektorata RS.

Ukoliko građani u prodajnom objektu uoče proizvod proteklog roka trajanja dovoljno je da ga uslikaju i uz navođenje konkretnih podataka o kojem prodajnom objektu je riječ dostave putem poruke na neku od gore navedenih društvenih mreža ili da usmeno saopšte tu informaciju na broj centra za prijave i pritužbe Inspektorata Republike Srpske. 

“Na ovaj način inspektori će imati informaciju u kojem objektu je potrebno izvršiti ciljanu kontrolu, kako bi se ograničeni resursi koristili na efikasan način i kako bi mogli odgovoriti stvarnim potrebama na terenu”, rekli su iz Inspektorata RS.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )