FOTO: InfoBijeljina.com

Ukoliko vam poštom stiže pošiljka, a poštari ne mogu da pronađu ni vas ni pošiljaoca, rizikujete da vaše pismo ili paket bude uništen.

“Sve pošiljke se dva puta iznose na dostavu, i ukoliko se oba puta ne pronađe primalac  na adresi, ostavlja mu se obavijest o prispjeću pošiljke sa rokom od pet dana da je podigne u pošti koja je na obavijesti naznačena”, pojašnjava za portal InfoBijeljina Milena Kvočka, portparol “Pošta Srpske”.

Ukoliko je zbog nepotpune adrese nemoguće isporučiti pošiljku, ona se vraća pošiljaocu.  Međutim, ako nema naznačene ni adrese pošiljaoca, a i primalac je nepoznat, takve pošiljke se svrstavaju u "neisporučive". 

U “Poštama Srpske”, u svakoj radnoj jedinici, postoji stalna Komisija za rješavanje neisporučivih pošiljki, onih na kojima se ne može utvrditi ni ko je primalac ni ko pošiljalac. 

Резултат слика за posta bijeljina

“One se komisijski otvoraju i na osnovu sadržaja pokušava se utvrditi ko je primalac, ili ko je pošiljalac kako bi se ista mogla isporučiti. One pošiljke za koje se ne može utvrditi ni primalac ni pošiljalac, nakon određenog vremena se komisijski unistavaju. Rok čuvanja takvih pošiljaka je godinu dana”, navela je Milena Kvočka.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )