FOTO: InfoBijeljina.com

Trenutni kapacitet Kazneno-popravnog zavoda u Bijeljini računajući i pritvorsku jedinicu je 127 mjesta, ali bi do sredine avgusta 2020. trebao biti gotovo uduplan.

“U zatvorskim sobama smješteno je od dva do šest zatvorenika u skladu sa veličinama sobe, na osnovu propisanih uslova za smještaj zatvorenika, koji su regulisani Zakonom o izvršenju krivičnih i prekršajnih sankcija Republike Srpske”, rečeno je portalu InfoBijeljina u Ministarstvu pravde Republike Srpske.

U tom ministarstvu dodaju da se nastavak izgradnje novog zatvora na lokaciji Golo Brdo izvodi u punom kapacitetu, i da dosada nije bilo nikakvih prepreka u realizaciji ovog projekta. 

“U toku su radovi izgradnje objekata u okviru predviđenog zatvorskog kompleksa. Završetak radova planiran je 15.08.2020. godine”, rekla je za portal InfoBijeljina Sanja Džombić, službenik za odnose s javnošću u Ministarstvu pravde Republike Srpske. 

Dodala je da će nakon završetka planiranih radova kapacitet novoizgrađenog zatvora biti ukupno 250 zatvorenika.

“To će, u odnosu na dosadašnji kapacitet KPZ Bijeljina, biti skoro pa duplo povećanje”, rekla nam je portparolka Ministarstva pravde Republike Srpske.

Prema riječima direktora bijeljinskog KPZ-a, Milenka Gajića, prvu fazu izgradnje zatvorskog kompleksa finansirala je Vlada Republike Srpske, te da će u okviru ove faze biti izgrađen objekat pritvora, prijavnica i ogradni zid.

“U drugoj fazi,  koju finansira EU, na osnovu projektne dokumentacije i uredno pribavljenih dozvola za gradnju, u planu je izgradnja prijemno-otpusnog odjeljenja, stacionara, objekata za smještaj zatvorenika, restoran sa trpezarijom, te objekte za posjete zatvorenim licima”, rekao je za InfoBijeljina Milenko Gajić, direktor KPZ Bijeljina. 

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )