FOTO: InfoBijeljina.com

Nova prilazna saobraćajnica koju će dobiti naš grad imaće, između ostalog, obostrane pješačke staze, te dvosmjernu biciklističku stazu, potvrđeno je portalu InfoBijeljina.

Nosilac izrade kompletne projektne dokumentacije je Direkcija za izgradnju i razvoj Grada Bijeljina, odakle su nam potvrdili da je izrada projekta u toku, te da očekuju da će biti završen i predat investitoru na reviziju u narednih mjesec dana. 

U Direkciji kažu da je nova gradska saobraćajnica predviđena trasom bivše željezničke pruge i, kako dodaju, biće glavni ulazni koridor u grad. 

"Saobraćajnica će biti dužine oko 1.500 metara i uključivaće se u novi kružni tok, koji je predviđen neposredno ispred Univerzitetskog centra. Biće široka sedam metara, sa obostranim pješačkim stazama i zelenim pojasevima, kao i dvosmjernom biciklističkom stazom, širine 2,5 metra", otkriva za portal InfoBijeljina Mladen Petrović, direktor Direkcije za izgradnju i razvoj Grada Bijeljina.

Kako dodaje, predviđen je veliki broj zelenih površina: uz duž obje strane saobraćajnice planirani su drvoredi, a u planu su i dvije veće nezavisne parkovske površine. 

Prema njegovim riječima, novi kružni tok će biti prečnika 45 metara i imaće četiri uliva i izliva. 

"Sa novom autobuskom stanicom, koja će biti završena u prvoj polovini sljedeće godine, Bijeljina dobija obrise modernog grada, a nova saobraćajnica koju projektujemo će svojim sadržajima dati novu vrijednost i uljepšati dolazak i prolazak svakog budućeg putnika", naglašava Petrović.

Podsjetimo, nedavno je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić najavio izgradnju nove saobraćajnice, zahvaljujući kojoj će, prema njegovim riječima, biti smanjene gužve u gradskom jezgru.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )