FOTO: InfoBijeljina.com / ilustracija

Od 1. marta do 30. juna ove godine, evidentirane su 2.482 saobraćajne nezgode u RS, što je manje za 840 nezgoda u odnosu na isti period 2019. godine.

“U ovom periodu, u saobraćajnim nezgodama smrtno su stradala 24 lica (manje za 11 lica u odnosu na isti period 2019. godine), teške tjelesne povrede zadobilo je 138 lica (manje za 62 lica u odnosu na isti period 2019. godine), a lakše tjelesne povrede zadobilo je 605 lica (manje za 198 lica u odnosu na isti period 2019. godine)”, rekli su za portal InfoBijeljina iz MUP-a Republike Srpske.

Kako dodaju iz MUP-a, preduzimanje određenih mjera u Republici Srpskoj zbog trenutne epidemiloške sitacije, a koje su podrazumjevale i ograničenje kretanja, uticalo je i na oblast saobraćaja, te se ne isključuje doprinos mjera na stanje bezbjednosti u saobraćaju. 

“Ipak, neophodno je istaći da su navedeni pokazatelji i rezultat dugogodišnjeg kontinuiranog i planskog usmjeravanja rada policijskih službenika na preduzimanju mjera na smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i posljedica po lica”, kažu iz MUP-a RS za InfoBijeljina. 

Kako dodaju, tome u prilog govori i činjenica da je, od 1. januara do 29. februara 2020. godine i od 1. jula do 23. jula 2020. godine, evidentirano smanjenje broja poginulih lica u saobraćajnim nezgodama za osam lica u odnosu na isti period 2019. godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )