FOTO: N1

Indijka Nilanši Patel obranila je titulu tinejdžerke s najdužom kosom na svijetu, a ove je godine čak potukla sopstveni rekord koji iznosi 190 centimetara.

Djevojka iz gradića Modase u indijskoj državi Gujarat dobila je u 2019. ponovo seritifikat Ginisove knjige rekorda, s time da je poboljšala svoj rezultat iz decembra 2018, kada je njena kosa bila duga 170,5 centimetara.

Prijatelji i školske kolege nazivaju je Matovilkom prema princezi duge kose iz bajke braće Grim. Nilanši Patel se može pohvaliti da 11 godina nije vidjela frizera.

"Kad sam imala šest godina, doživjela sam vrlo loše iskustvo u lokalnom frizerskom salonu", ispričala je. "Od tada sam oklijevala da odrežem kosu. Moji su roditelji poštovali moj izbor i sada mi je kosa srećonoša", objasnila je.

kosa indijka rekord

Da bi mogla da hoda a da se ne spotiče o sopstvenu kosu ako je raspuštena, sedamnaestogodišnjakinja mora da nositi visoke potpetice.

Najčešće kosu isplete u pletenicu ili je savije, a problema ima jedino pri plivanju, priznaje devojka koja želi postati inženjerka.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )