FOTO: null

Udruženje žena sa invaliditetom „Impuls“ organizuje uličnu akciju koja će se održati u Bijeljini na Trgu Kralja Petra I, dana 12.03.2016. (subota) u periodu od 10.00 - 16.00h.

Akciju sprovodi trinaest žena sa invaliditetom – članica Udruženja „Impuls“ zajedno sa četiri volonterke udruženja koje čine jezgro novoformiranog  Volonterskog Lokalnog Aktivističkog Servisa „VLAS“, koji ovim žele da skrenu pažnju javnosti na potrebe i prava žena sa invaliditetom koja su ugrožena, a odnose se na pristupačnost, zdravstvenu i socijalnu zaštitu, obrazovanje, zapošljavanje. 

Tokom akcije dijelit će se letci koji sadrže Agendu sa potrebama žena sa invaliditetom. 

"Takođe, namjera je da pokrenemo prikupljanje dobrovoljnih novčanih priloga od građana kako bi počeli graditi Fond namijenjen za pomoć i podršku ženama sa invaliditetom koje su posebno ugrožene u smislu ostvarivanja osnovnih egzistencijalnih potreba i prava", navodi se u saopštenju Udruženja. 

U zamjenu za novčani doprinos članice će simbolično uzvratiti sa poklonom u vidu njihovih ličnih rukotvorina koje će biti izložene na štandu. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )