FOTO: null

Odbornici Skupštine grada Bijeljina donijeli su danas Odluku o osnivanju javne ustanove Gradskog pozorišta “Semberija Bijeljina”.

Predsjednik Skupštine grada Dragan Đurđević rekao je da je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić prije osam mjeseci protivzakonito sa preduzećem "Žitopromet" napravio ugovor o osnivanju javne ustanove "Pozorište". 

Skupština grada danas je van snage stavila odluku o polaganju infrastrukture za gradska javna preduzeća "Bijeljina-gas", "Telrad", "Telekom" i "Elektro-Bijeljina", te donijela novu odluku. 

"Razriješili smo Ivana Stevića funkcije direktora Agrarnog fonda, a imenovali Slavišu Gligorevića za vršioca dužnosti. Imenovali smo i načelnike dva odjeljenja. Riječ je o smjeni Miladina Rakića sa pozicije vršioca dužnosti načelnika Odjeljenja za prostorno uređenje, a imenovan je Milorad Despotović", rekao je Đurđević. 

Umjesto Milorada Despotovića, koji je prethodno podnio ostavku na mjesto načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove u Gradskoj upravi Bijeljina, Skupština grada imenovala je Ognjena Đuku. 

Komentarišući odluku o visini naknade za korištenje putnog zemljišta za polaganje infrastrukturnih vodova, Đurđević je rekao da se ona odnosi samo na onu infrastrukturu koja će se polagati u narednom periodu, a ne i za postojeću. 

"Ovo je bio veliki propust i ranije, jer nije postojala javna evidencija ko ili šta polaže u zemlju koja je javno dobro. Želimo da u narednom periodu, svi koji investiraju treba da imaju jasnu sliku koliko će ih koštati to njihovo ulaganje na području grada", naveo je Đurđević. 

Uporedo sa sjednicom Skupštine grada, opozicija lokalnog parlamenta održala je konferenciju za novinare na kojoj je iznijela niz zamjerki, te je ocijenila da će ovakve smjene samo nanijeti štetu građanima, a da će nastupiti i opstrukcija započetih projekata. 

Na konferenciji je naglašeno da su već pokrenuti određeni sudski sporovi u vezi sa prethodnom skupštinskom sjednicom. 

Predsjednik gradskog parlamenta Đurđević smatra da "gradonačelnik Bijeljine Mićić pokušava da dezavuiše javnost". 

Đurđević je rekao da je Mićiću "pred Ustavnim sudom oboreno pet odluka - od regulacionih planova `Centar`, `Filip Višnjić`, `Intergaj`, kao i neke odluke o naplaćivanju renti". 

On je naglasio da Skupština grada nije donijela nijednu nezakonitu odluku, te podsjetio da je na prošloj sjednici usvojen Nacrt odluke o rebalansu budžeta, u koji će biti uvršten milion KM od Fonda solidarnosti za obnovu Srpske. 

"Donijeli smo i odluke o usvajanju urbanističkih planova, kao i sve one odluke koje su bile predložene pred Skupštinom. Što se tiče legalnosti ili nelegalnosti, samo ću podsjetiti da je isključivo gradonačelnik odgovoran, prema Zakonu o lokalnoj samoupravi, za zakonitost prijedloga odluka", rekao je Đurđević. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je na nenajavljenoj konferenciji za novinare, da Gradska uprava nastavlja da funkcioniše bez problema. 

"Najodgovorniji sam za njeno funkcionisanje, a ove političke smjene neće biti legalne", rekao je Mićić i dodao da će biti problema u vezi sa "paralelnim načelnicima odjeljenja". 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )