FOTO: null

Obavještajni podaci o terorističkim prijetnjama na području RS i BiH, izazvali su veliko interesovanje domaće javnosti, piše Magazin Istina.

U međuvremenu smo dobili nove zabrinjavajuće informacije do kojih su došli ruski obavještajci prošlog ljeta, ispitujući situaciju na našem području.

– Ruski istražitelji došli su tokom rada na prostoru zvorničko-tuzlanske eparhije 2014. godine i do zanimljivog policijskog izvještaja policijske stanice u Janji, u kome se navodi da su dvojica vehabija iz Maoče boravili u Janji, te da su tom prilikom razgovarali sa dvojicom viđenih janjanskih Bošnjaka", otkriva sagovornik Istine  iz obavještajnih krugova Srbije.

"Skandalozno je to što ta dva čovjeka iz Janje obavljaju političke funkcije. Kasnijom provjerom u evidenciji CIPS utvrđeno je da je automobil kojim su vehabije stigle u Janju do kuće jednog od „domaćina“, vlasništvo izvjesnog Mehmedalije Karamujića iz Maoče. S obzirom da je Janja veoma blizu Bijeljine, a pomenuti događaj je izazvao sumnju o postojanju aktivne vehabijske ćelije u tom mjestu, to je bio jedan od glavnih razloga zbog čega je otkazana ranije dogovorena posjeta ruskog patrijarha Kirila Bijeljini i Republici Srpskoj", kaže isti sagovornik.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )