FOTO: null

Udruženje građana ,,Prijatelji Ilijaša,, organizovaće u subotu, 5. decembra, u Bijeljini tradicionalno Ilijaško veče, a prihod od ulaznica i prikupljenih donacija namijenjen je završetku izgradnje i uređenja spomen-obilježja podignutog u znak sjećanja na

Na spomen-obilježju, podignutom u porti Manastira Svete Petke u Bijeljini, do sada su uklesana imena 1.254 poginula i nestala borca Vojske Republike Srpske sa područja Ilijaša, Vogošće i Rajlovca. 

Procjenjuje se da na području Bijeljine živi više od 5.000 Ilijašana koji su se na ovo područje u najvećem broju naselili nakon egzodusa sarajevskih Srba u februaru 1996. godine, poslije potpisivanja Dejtonskog sporazuma kojim su Ilijaš i više drugih sarajevskih opština pripali Federaciji BiH. 

Ilijaško veče biće održano u salonu "Globus" u naselju Dvorovi kod Bijeljine sa početkom u 18.00 časova, a u okviru kulturno-zabavnog programa nastupiće Neda Ukraden. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )