FOTO: null

Zavičajno udruženje "Prijatelji Ilijaša" organizuje u subotu, 29. novembra, u Bijeljini tradicionalno "Ilijaško veče" na kojem će specijalni gost biti Dr Nele Karajlić.

Njegova autobiografska knjiga "Fajront u Sarajevu" postiže rekordnu prodaju, najtraženiji je naslov u gradskoj biblioteci koja je bila pretijesna da primi publiku koja je nedavno došla na promociju u Bijeljini.

"Ilijaško veče" biće održano u salonu "Globus Dvorovi", a prihod od ulaznica koje koštaju 20 KM i sve donacije namijenjene su za završetak spomen-obilježja u porti manastira Svete Petke u Bijeljini na koje su uklesana imena 1.237 poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu na području sarajevskih opština Ilijaš, Vogošća i Rajlovac.

U izgradnju ovog spomenika do sada je uloženo više od 100.000 KM, a u nastavku radova treba da bude završeno njegovo freskopisanje.

Udruženje građana "Prijatelji Ilijaša" okuplja više od 2.500 članova na području Semberije gdje živi oko 5.000 Srba iz Sarajeva koji su u postdejtonskom egzodusu napustili svoja ognjišta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )