FOTO: srpskainfo.com

Generalni menadžer Košarkaškog kluba "Igokea" iz Aleksandrovca Igor Dodik uručio je večeras u Banjaluci dvoja invalidska kolica predstavnicima Košarkaškog kluba invalida /KKI/ "Bijeljina".

Dodik je poručio da neće stati na ovoj donaciji, nego će nastaviti pomagati svima kojima je pomoć potrebna. 

"Stojimo na raspolaganju klubovima i organizacijama, ne samo u sferi košarke već i drugim", rekao je Dodik novinarima u Sportskoj dvorani "Obilićevo" uoči utakmice prvog kola prvenstva Republike Srpske između košarkaških klubova "Vrbas" iz Banjaluke i "Bijeljine". 

Dodik je rekao da je prije dva mjeseca posjetio KKI "Bijeljina" gdje mu je predočeno šta im je potrebno za nesmetano funkcionisanje. 

"Na Skupštini ABA lige ćemo zasigurno pokrenuti pitanje da se i invalidi uključe u tu ligu u okviru istog sistema i vidjećemo koliko ćemo u tome uspjeti", rekao je Dodik, koji je i predsjednik ABA lige. 

On je izrazio zadovoljstvo što je u ime "Igokee" uručio donaciju KKI "Bijeljina", te zahvalio predsjedniku KKI "Vrbas" iz Banjaluke Marinku Umičeviću koji mu je pomogao pri nabavci invalidskih kolica. 

Predsjednik KKI "Vrbas" Marinko Umičević naglasio je da ovakve akcije treba da bude primjer i drugima. 

"Ovo je skup sport, invalidska kolica koštaju 10.000 KM. Mi se borimo da bude ukinut PDV na ova pomagala, kao što je svuda u svijetu", rekao je Umičević. 

Članovi KKI "Bijeljina" Mihajlo Joksimović i Predrag Šarenac, kojima su uručena nova kolica, rekli su da im to znači mnogo, te zahvalili Igoru Dodiku i svima koji su im to omogućili. 

Trener KKI "Bijeljina" Novo Trifunović uručio je u ime ovog kluba zahvalnice Igoru Dodiku i Marinku Umičeviću. 

Pomoćnik ministra za sport Republike Srpske Dragan Jaćimović, koji je prisustvovao događaju, rekao je da Vlada Srpske podržava ovakve akcije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )