FOTO: nezavisne

Generalni menadžer Igokee Igor Dodik imenovan je za novog predsjednika ABA lige. Dodik je jednoglasno izabran na sjednici koja je održana u Beogradu.

Skupština regionalne košarkaške ABA lige održana je danas u Beogradu, a opšti zaključak posle sastanka u "Kraun plazi" je da je minula sezona bila uspešna i da je predstavljala prekretnicu u razvoju regionalne košarke.

"Prva liga je po svim aspektima otišla korak napred, što je uz premijerna izdanja Druge lige, juniorskih turnira i Superkupa, omogućilo stvaranje idealnog ambijenta za razvoj i promociju košarke. U prilog tome govori rast posjete u dvoranama na mečevima Prve liga za čak 24,5 odsto u odnosu na sezonu 2016/17, kao i znatno veću posjetu korisnika na oficijalnim sajtovima i svim društvenim mrežama", navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, po svim pokazateljima ABA liga j.t.d. je u protekloj sezoni, sa četiri takmičenja pod svojim okriljem, učvrstila poziciju osnovnog pokretača razvoja košarke u regionu.

To je zaključak usvojenih izvještaja direktora Krešimira Novosela i sportskog direktora Žarka Čabarkape,koji su jednoglasno dobili novi mandat za sezonu 2018/19.

Shodno osnivačkom aktu i rotaciji na osnovu abecednog reda, na Skupštini ABA lige j.t.d. izvršene su promjene u Predsjedništvu. Predsjedavanje u sezoni 2018/19 preuzela je Igokea, odnosno njen generalni menadžer Igor Dodik, dok je pored Cibone i njenog generalnog menadžera Domagoja Čavlovića, mjesto potpredsjednika Predsjedništva ABA lige j.t.d. pripalo FMP-u i njenom predsjedniku Predragu Milojeviću.

Sezona 2018/19 počinje 29.9.2018. godine, aprethodno će se u Laktašima odigrati drugi Superkup na kojem će sem domaćina učestvovati sedam najbolje plasiranih ekipa iz sezone 2017/18: Budućnost Crvena zvezda, Cedevita, Mornar, Partizan, Zadar i Olimpija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )