FOTO: InfoBijeljina

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da su pripadnici MUP-a Srpske na prostoru Laktaša uhapsili 18 ilegalnih migranata među kojima je identifikovano i uhapšeno lice koje je poteglo pištolj i time zaprijetilo službenici MUP-a, kao i da su svi mogranti stavljeni pod kontrolu.

"Svi ti migranti su stavljeni pod kontrolu, a nadležno tužilaštvo, koje je upoznato o slučaju odrediće se prema tom krivičnom djelu i licima koja su učestvovala u incidentu. Ostali migranti, koji su tu bili samo prisutni i koji nisu napravili neki prekršaj i krivično djelo, predati su Službi za poslove sa strancima", rekao je Lukač na konferenciji za novinare u Narodnoj skupštini.

On je istakao da su migranti bili u napuštenoj kući, te precizirao da je prilikom jučerašnje intervencije policije jedan od migranata potegao pištolj na policajku koja je opravdano upotrijebila oružje i pucala dotičnom iznad glave nakon čega se grupa migranata razbježala.

"Bila je angažovana Žandarmerija i SAJ koji su brzom akcijom i uz pomoć Helikopterskog servisa uhapsili pomenute migrante", rekao je Lukač.

On je naglasio da je broj migranata u Srpskoj u posljednje vrijeme povećan, te da je MUP zbog toga povećao prisustvo na mjestima njihovog ulaska na teritoriju Republike.

"Cilj je migrante staviti pod kontrolu i to MUP za sada radi veoma uspješno", rekao je Lukač.

On je podsjetio da u posljednje vrijeme migranti u Srpsku stižu autobusima, te da MUP u tom smislu kontroliše situaciju i na banjalučkoj autobuskoj stanici, odakle migranti idu uglavnom prema Unsko-sanskom kantonu u Federaciji BiH.

"Ima i onih koji dolaze na drugi način, kao i krijumčara koji prevoze migrante za novac i mi smo većinu tih krivičnih djela procesuirali što ćemo nastaviti. Poručujemo da će svi oni koji to rade biti sankcionisani", rekao je Lukač.

On je dodao da ima migranata koji dolaze pješke i da mnogi preko opština na Savi pokušavaju da pređu u Hrvatsku.

"I na tom području policija kontroliše teritoriju, privodimo migrante i predajemo ih nadležnim organima", rekao je Lukač. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )