FOTO: InfoBijeljina.com

Prihod od naknada za priređivanje igara na sreću, nagradnih i zabavnih igara i poreza na dobitke od igara na sreću u 2020. godini iznosio je 48.882.863 KM, potvrdila je za portal InfoBijeljina Nedeljka Breberina, viši saradnik za odnose sa javnošću u Republičkoj upravi za igre na sreću.

Prema njenim riječima, prihod od naknada za priređivanje igara na sreću, nagradnih i zabavnih igara i poreza na dobitke od igara na sreću u 2019. godini iznosio je 43.002.332 KM.

Ukupan prihod za 2020. godinu od naknada za priređivanje igara na sreću, nagradnih i zabavnih igara i poreza na dobitke od igara na sreću je za 13 odsto veći u odnosu na 2019. godinu. 

“Naglašavmo da je tokom 2020. godine priređivačima igara na sreću u Republici Srpskoj bio zabranjen rad dva mjeseca zbog epidemije izazvane virusom korona, što je svakako uticalo i na ubiranje prihoda”, kaže Breberina za portal InfoBijeljina. 

Kako je dodala, rast prihoda koji su zabilježili i tokom 2019. i tokom 2020. godine nesumnjivo je posljedica primjene novog Zakona o igrama na sreću i intenzivnog rada na terenu inspektora Republičke uprave za igre na sreću. 

“Osim što su zabilježeni značajni rezultati u ubiranju prihoda, tokom 2019. i 2020. godine bio je primjetan i obim inspekcijskog nadzora kroz izdavanje prekršajnih naloga koje je u prosjeku i tri puta veće u odnosu na raniji period”, naglašava Breberina. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )