FOTO: null

Milorad Dodik izgubio je i podršku Rusije za provođenje referenduma, saznaje Istina. U situaciji kada se obnavlja kriza na istoku Ukrajine, ruske diplomate pokušavaju da „trguju“ sa Zapadom po pitanju referenduma u Republici Srpskoj.

Prema saznanjima magazina Istina, Rusija će uskratiti svoju ranije datu podršku održavanju referenduma u Republici Srpskoj, a koji se odnosi na rad Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, kao i na sve nametnute odluke visokih predstavnika u BiH prema Srpskoj.

Iako sve zvanične izjave ruskih funkcionera ukazuju na to da Rusija podržava referendum u Republici Srpskoj, na drugoj strani dešavaju se stvari koje ukazuju na suprotno.


Pregovori

Naime, prema tvrdnjama izvora Istine iz diplomatskih krugova, ruske diplomate ovih dana u Beču pregovaraju sa timom Visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, i sa predstavnicima drugih zemalja članica Savjeta za implementaciju mira o najbezbolnijem načinu da se povuče priča o referendumu u Srpskoj.

Rusima ne odgovara tvrd stav predsjednika Dodika u pogledu održavanja referenduma, ali isto tako im ne odgovara ni njegovo rušenje.

Ako u ovom trenutku nisu u stanju da ga podrže u njegovim planovima, ne znači da žele da ga definitivno puste niz vodu jer, Dodik je najpouzdaniji ruski saveznik na ovim prostorima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )