FOTO: InfoBijeljina

U Bijeljini je u ponedjeljak, 20. marta, odigrana velika humanitarna utakmica u sklopu akcije skupljanja pomoći za Miloša Božovića, mladog golmana Slavije iz Istočnog Sarajeva.

Iako je rezultat u ovakvim prilikama naravno u drugom planu, ipak moramo istaći da je oko 500 gledalaca, što je u današnjim prilikama rijetkost na našim stadionima, bilo itekako zadovoljno igrom starih majstora fudbala, te je rezultat 2:2 prava slika dešavanja na terenu. Briljirao je Branislav Krunić, strijelac oba gola za “Prijatelje” kome se organizatori posebno zahvaljuju jer je pored silnih obaveza uspio stići na vrijeme i predstavljati i Hercegovinu i Banja Luku na terenu. 
 
Pored toga što je učešće uskratila nekolicina najavljenih fudbalera, mora se spomenuti da su za “Prijatelje” kao stoperski par nastupila dva bivša reprezentativca, ali i legende Bijeljine i Bundes lige, Branimir Bajić i Faruk Hujdurović, da je vezu držao reprezentativac i internacionalac Branislav Krunić, a špic napada predvodio miljenik navijača Crvene Zvezde, Dragan Mićić.
 
U ekipi Bijeljine bila su dobro poznata i draga lica semberskoj publici, a strijelci su bili Krbanjević i Zelenović.



U sastavu ekipe “Zekini prijatelji” igrali su Maksimović, Hujdurović, Bajić, Kovačević, Balaban, Obadović, Mahalbašić, Krunić, Vasić, Mićić, Zarić, dok su “Veterane Bijeljine” na terenu predstavljali Bodiroga, Đokić, Trifković, Anđelić, Jevtić, Marković, Savić, Novaković, Todorović, Pivač, Krbanjević, Zelenović, Vujić, Lukić, Vićanović, Ljubojević.
 
Organizatori se od srca zahvaljuju svakom gledaocu juče na tribinama, roditeljima koji su doveli svoju djecu da se upoznaju sa terenom, reflektorima i divnim Radnikovim terenom. 
 
“Djeca su juče ipak bili najljepša slika sa utakmice. Zahvaljujemo se svakom ko je kupio kartu a bio spriječen da dođe, svakome ko je na društvenim mrežama ili na bilo koji način obavijestio javnost o ovoj akciji koja će nadamo se biti pokretač ovakvih i sličnih događaja širom RS i BiH. Takođe, zahvaljujemo se našim Lozničanima koji su kao i uvijek solidarni sa Semberijom. Velika zahvalnost dugujemo i ugostiteljima koji su imali udio u prodaji ulaznica, a to se posebno odnosi na Aleksandra Vasića iz Zvornika”, poručuju organizatori.
 
Organizatori su takođe iskazali posebnu zahvalnost Dejanu Joveljiću, koji je masovnom kupovinom ulaznica značajno pomogao akciji, kao i Upravi FK “Radnik” koja je sav prihod od ulaznica na utakmici sa Slavijom uplatila za Miloša i bila sponzor druženja poslije utakmice.

 
“Veliku pomoć smo dobili i od privrednika koji su uplatili pomoć, kao i od Meridijana, kompanija Mega Drvo, Trimix, Sportvision i ostalih, a na kraju najveća zahvalnost se ukazuje svakom od fudbalera koji su uzeli učešće u ovom spektaklu”, ističu organizatori.
 
Podsjećamo da akcija prikupljanja pomoći traje do 1. aprila 2023. godine. Aktivan je i humanitarni broj 1412, a u Crvenom Krstu u Bijeljini je aktiviran i broj računa na koji je jutros položen novac i kao što se može vidjeti na uplatnici, zadovoljstvo je istaći da je od utakmice, koja je organizovana u rekordno kratkom roku, prikupljeno 6.566, 50 KM. Nakon plaćanja neophodnih računa, uplaćeno je 5.746, 35 KM za Miloša. 
 
Milorad Zeko Savić i organizatori humanitarne utakmice se još jednom zahvaljuju Bijeljini koja je po ko zna koji put pokazala humanost i veliko srce. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )