FOTO: null

Omladina Pokreta "Uspješna Srpska" organizovala je sinoć u Bijeljini humanitarnu projekciju dokumentarnog filma "Vi idite, ja neću", a prikupljeni dobrovoljni prihod namijenjen je za pomoć djeci Kosova i Metohije koja žive u enklavama.

Ovaj dugometražni dokumentarni film u režiji Hadži Aleksandra Đurovića zasnovan je na knjizi "LJetopis novog kosovskog Raspeća" mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, a autor je omogućio njegovo besplatno prikazivanje u Bijeljini. 

Najistaknutiji član "Uspješne Srpske" Zlatko Maksimović zahvalio je sugrađanima koji su do posljednjeg mjesta ispunili salu Centra za kulturu "Semberija" da vide film o stradanju Srba na Kosovu i Metohiji. 

"Više puta sam bio na Kosovu i Metohiji i imam tamo drage prijatelje, njihove patnje vidio sam uživo i drago mi je što je omladina Pokreta `Uspješna Srpska` dobro organizovala ovu premijeru koja ima humanitarni karakter, čime se pokazuje i da ovaj pokret ima perspektivu i dobru budućnost", rekao je Maksimović. 

Član Predsjedništva "Uspješne Srpske" Gordan Savić rekao je uoči premijere da ova filmska priča o Srbinu iz Peći koji je bio posljednji vojnik Vojske Jugoslavije koji je ostao da se bori na Kosovu i Metohiji, svjedoči o stradanjima srpskog naroda i uništavanju njegovog kulturnog i vjerskog nasljeđa. 

"U ime mladih ljudi želimo da poručimo da žrtve ne smiju i neće biti zaboravljene", rekao je Savić. 

U filmu o viševijekovnom stradanju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, posebno tokom rata 1999. i pogroma 2004. godine, sa osvrtom na porodičnu dramu nestalog Miloša Ćirkovića, govore patrijarh srpski Irinej i mnogi crkveni velikodostojnici, kao i Ćirkovićeva majka Đurđina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )