FOTO: InfoBijeljina.com

U Bijeljini je večeras održana humanitarna projekcija dokumentarnog filma "Vi idite, ja neću" o kosovskom stradanju Srba i njihovog vjerskog i kulturnog nasljeđa.

Organizator ove dobrotvorne akcije je humanitarna organizacija "Srbi za Srbe", a prikupljeni novac namijenjen je za pomoć socijalno ugroženim porodicama sa četvoro i više djece. 

Član organizacije "Srbi za Srbe" Slađan Josipović rekao je novinarima da je njihov cilj omasovljenje humanitarnog rada i prikupljanje donacija za pomoć svima kojima je potrebna. 

Prema njegovim riječima, od početka njihovog djelovanja 2005. godine do kraja 2018. organizacija "Srbi za Srbe" prikupila je više od tri miliona evra i uručila pomoć za 2.600 porodica koje imaju više od 13.000 djece. 

Ulaz na večerašnju projekciju, održanu u Centru za kulturu "Semberija", bio je simbolična donacija od tri KM. 

Dokumentarni film režisera Hadži-Aleksandra Đurovića "Vi idite, ja neću" zasnovan je na knjizi "LJetopis novog kosovskog raspeća" čiji je autor NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )