FOTO: Nezavisne

Ukoliko želite da oslabite, bilo bi poželjno da znate koja hrana sagorijeva masti i dobra je za gubitak kilograma.

Nema potrebe da se izgladnjujete i budete na strogoj dijeti, ali brojenje kalorija svakako pomaže.

Evo nekih namirnica koje će vam pomoći u gubitku kilograma.

1. Riba 

Dvije odlične namirnice za sagorijevanje masti jesu losos i tuna. Ove ribe su bogate proteinima i masnim kiselinama koje čine osnovu sagorijevanja masti. Pokušajte da najmanje tri puta nedjeljno jedete ovu ribu sa povrćem kao dodatkom. 

2. Jaja 

Prepuna vitamina B12, jaja će razbiti masti prije nego što trepnete. Dobro, možda ne toliko brzo, ali su svakako efikasna u tome. Jedite ih tri do četiri puta nedjeljno. 

3. Svježe voće i povrće 

Svi znaju da je svježe voće i povrće veoma zdravo, ali koliko ljudi ga zapravo jede? Otvoriti konzervu ili zamrznutu kesicu je mnogo lakše od pranja, skladištenja i pripreme svježih namirnica.

Međutim, sve se to isplati. Ukoliko u toku dana više puta pojedete neko voće ili povrće, primjetićete veliku promjenu u kilaži, kosi i izgledu kože. 

4. Cimet 

Cimet je veoma moćan mali začin. Veoma je koristan i to je nešto što svaka žena koja pokušava da smrša treba da ima u svom špajzu. Samo jedna četvrtina kafene kašičice cimeta pomaže metabolizmu da radi dvadeset puta brže nego ranije. On takođe snižava i nivo šećera u krvi. 

5. Integralne žitarice 

Svima je potrebno malo vlakana i to nije izuzetak ni kada želite da izgubite kilograme. Hrana bogata vlaknima pomaže vašem organizmu da se očisti i pročišćava krvotok. Integralne žitarice su veoma dobar izvor vlakana i trudite se da ih jedete četiri do pet puta nedjeljno. 

6. Maslinovo ulje 

Da li ste znali da su vašem tijelu zapravo neophodne masti? Postoji samo nekoliko dobrih masti. Ekstra djevičansko maslinovo ulje je bogato dobrim mastima koje će održati vašu ishranu izbalansiranom i pomoći vam u sagorijevanju masti. Dovoljna je jedna kafena kašičica nedjeljno. 

Prilikom gubljenja kilograma ne pribegavajte očajničkim mjerama. Hranite se zdravo i na taj način ćete, ne samo izgubiti kilograme, nego i poboljšati zdravlje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )