FOTO: null

Bijeljina - Četvrto pojačanje Radnika ovog ljeta je polivalentni defanzivac Emir Hodžurda sa zavidnim stažom u Premijer ligi.

Visoki fudbaler (193 centimetra) najbolje se snalazi na poziciji centralnog beka, ali mu nije strano ni igranje kraj lijeve aut linije. Prošlu sezonu proveo je u Vitezu, a ranije je igrao za Željezničar i Slaviju. On će u svakom slučaju pojačati konkurenciju u defanzivi Radnika, koja se na pripremama i onako pokazala kao stabilniji dio tima.

- Ne bih pravio spektakl od toga što nismo primili gol na tri utakmice jer je jedini pravi test bila utakmica sa Slobodom. Mečevi protiv Slavena iz Živinica i Kupresa ipak nisu mjerilo. Nedostajao nam je jedan pravi defanzivac, a Hodžurda bi trebalo da bude rješenje - rekao je trener Radnika Mladen Žižović.

Prije Hodžurde na Gradski stadion stigli su golman Branislav Ružić, defanzivac Slaviša Radović i fudbaler sredine terena Nedim Mekić. Stanovnici Bijeljine više nisu golman Senedin Oštraković, defanzivci Stanko Ostojić, Mladen Zeljković, Jovo Kojić, Nemanja Zlatković i Aleksandar Kosorić. Saradnja nije produžena ni sa napadačem Edinom Ademovićem, a najveći udarac svakako je odlazak najbolje strijelca Marka Obradovića koji je pojačao kazahstanski Aktobe. Žižović sada u napadu može da računa samo na Ševku Okića i Aleksandra Glišića.

- Nadam se da ćemo dovesti jednog napadača i jednog lijevog beka. Pregovori sa potencijalnim pojačanjima su u toku i sve će ubrzo biti poznato. Ukoliko sve ispadne kako treba to bi mogao biti kraj prelaznog roka za nas, ali u fudbalu se nikada ne zna. Ukoliko nam se ukaže prilika da dovedemo kvalitetno pojačanje brzo ćemo reagovati - rekao je Žižović.

Dinamo gleda Redžića

Radnik će u prvom meču nove sezone dočekati Krupu 22. ili 23. jula, a dolazak na taj meč najavili su emisari zagrebačkog Dinama, koji su već duže vrijeme zainteresovani za veznog fudbalera Krupe Ajdina Redžića.

- U kontaktu smo sa predstavnicima Dinama. Prelazni rok u Evropi se još zahuktava, tako da očekujem bar jedan veliki transfer. Osim Redžića, postoji interesovanje za Aleksandra Vukotića, ali za sada nije stigla ponuda koja bi zadovoljila i nas i igrača - rekao je jedan od rukovodećih ljudi Krupe Dragomir Ilić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )