FOTO: InfoBijeljina.com

Bijeljinsko preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ danas je Poreskoj upravi Republike Srpske uplatilo 40.000 maraka i izmirilo tek dio od 350.000 KM koliko su se dogovodili sa Poreskom upravom da izmire do kraja sedmice, nezvanično saznaje portal InfoBijeljina.

Zbog ogromnog duga prema Poreskoj upravi, kako je juče javio RTRS, bijeljinskom preduzeću prijeti blokada.

Direktor Poreske uprave Bijeljina Duško Vulović u izjavi za RTRS najavio je prethodnih dana da će račun bijeljinskog Vodovoda i kanalizacije biti blokiran u ponedjeljak ukoliko dug ne bude izmiren. 

"Predmet je trenutno u prinudnoj naplati, spreman za blokadu i mi smo džentlmenski sa menadžmentom Vodovoda dogovorili uplatu do kraja sedmice od 350.000 KM, u protivnom će biti u ponedjeljak blokirani", rekao je Vulović u izjavi za emisiju "PEČAT".

Kako prenosi RTRS, nije ovo jedini dug koji ovo preduzeće ima.

Dobavljačima duguju više od 800.000 KM, a kako navodi RTRS pozivajući se na nezvanične informacije od Ministrastva finansija već su stigle dvije opomene zbog neplaćanje obeveza po kreditu za projekat kanalizacije koje su trebale biti izmirene u oktobru. 

U ovom preduzeću su u problemu i radnici tvrdi šef kluba odbornika SNSD-a u Skupština grada Aleksandar Đurđević.

"Postoje problemi i kad su u pitanju isplate plata, ovjere knjižica radnika, a imaju i probleme sa izmirivanjem međunarodnih obaveza po kreditima koje je Vodovod dobio za projekat kanalizacije", kaže Đurđević.

Резултат слика за aleksandar djurdjevic infobijeljina

Podsjećajući da je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić najavio da "rukovodstvo bijeljinskog Vodovoda mora položiti račune" ne precizirajući koliki su finansijski minusi u firmi gdje je on predstavnik državnog kapitala, RTRS se pita šta je pozadina takvog istupa prvog čovjeka Bijeljine, i otkud takav odnos prema direktoru Predragu Perkoviću jednom od osnivača stranke i dugogodišnjem funkcioneru i rukovodiocu u više bijeljinskih preduzeća.

Резултат слика за darko mitric infobijeljina

Opširniji prilog iz emisije PEČAT pogledajte na linku OVDJE.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )