FOTO: Profimedia/ilustracija

Sa zakašnjenjem od gotovo dva sata, avion u kome je premijer privremenih prištinskih institucija u ostavci, Ramuš Haradinaj, poletio je sa prištinskog aerodroma.


Haradinaj će preko Beča otputovati za Hag, gdje će na poziv Specijalnog suda, formiranog za istagu i procesuiranje zločina tzv. OVK nad Srbima i drugim nealbancima tokom posljednjih sukoba, sutra biti saslušan u svojstvu osumnjičenog.

"Gazeta expres" piše da je Haradinajev avion preletio Ðakovicu, potom Podgoricu i da, iako je u širokom luku zaobišao teritoriju centralne Srbije, ipak, letio iznad Republike Srpske, odnosno Banjaluke i najzad Hrvatske.

Ramuš Haradinaj, koji je insistirao na tome da je neopozovu ostavku podnio da u Hag ne bi putovao kao premijer, već kao običan građanin, u pismu parlamentu je najavio da će do raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora obavljati funkciju premijera vlade u ostavci.

Haradinaj je na prištinski aerodrom došao u pratnji više automobila sa uključenom rotacijom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )