FOTO: N1

Kosovski premijer u ostavci Ramuš Haradinaj branio se ćutanjem i tako je završeno njegovo današnje ispitivanje pred Specijalizovanim tužilaštvom u Hagu u svojstvu osumnjičenog, javlja Radio Slobodna Evropa (RSE).

Kako piše RSE, Haradinaj je nešto prije 10 časova ušao u zgradu suda. Posle njega je ušla i njegova supruga Anita, koja je nakon nekoliko minuta napustila zgradu.

"Danas sam se javio kao osumnjičeni kako bi obavio zakonsku obavezu na osnovu poziva Specijalizovanog tužilaštva. Dobio sam pravni savjet da uopšte ne odgovaram na pitanja. Time sam završio obavezu prema sudu. Druge obaveze nemam", kazao je Haradinaj po izlasku iz zgrade tužilaštva.

Istakao je da nije upoznat o čemu se radi u njegovom slučaju.

"Tražili smo objašnjenje, ali nismo dobili, radi se o mojoj ulozi u OVK (Oslobodilačka vojska Kosova), ali ne nešto konkretno", kazao je Haradinaj.

RSE navodi da je u zgradu Specijalizovanog tužilaštva u Hagu danas prije podne ušao i bivši predsednik Skupštine Kosova Jakup Krasnići koji je tokom rata na Kosovu bio portparol i član Štaba OVK.

Haradinaj: Uradio sam ono što je bilo potrebno

Haradinaj je posle današnjeg ispitivanja u Specijalnom tužilaštvu u Hagu, da će ostati vijeran svojoj političkoj agendi, da podržava bezuslovni dijalog sa Srbijom "i to odmah", da podržava sporazum o priznanju i da će tržište dati za priznanje, "a ne za druge formule koje su neprihvatljive za Kosovo".

Dodao je da će se, s obzirom da je završio svoju obavezu u Hagu, vratiti na Kosovo i politici, kako bi ponudio građanima "teme koje su u našem interesu", prenio je Radio Slobodna Evropa.

Govoreći o ostavci, rekao je da je radio "ono što je bilo potrebno".

"Branio sam se ćutanjem. Zakon mi zabranjuje da govorim o pitanjima koja su mi postavljena. Vraćam se i spreman sam za izbore", rekao je Haradinaj.

Kada predsednik Vlade izađe ispred istražioca, onda je izašla Vlada, izašla je država. Kako bi ispoštovali državu, koju smo jedva stvorili, postavio sam jedan primjer poštovanja zakona", istakao je Haradinaj.

Dodao je da je sada samo predsednik partije i da će doprineti pozivima predsednika države ili Skupštine o raspisivanju izbora ili raspuštanju Skupštine.

"Sada je to ovlašćenje predsednika", dodao je.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )