FOTO: Avaz.ba

- Halid Muslimović me pretukao jer sam ga pitala što mi nije vratio novac koji sam mu pozajmila i kada će to uraditi, kazala je Sonja Bašić u banjalučkom Osnovnom sudu na suđenju popularnom pjevaču.

- Kada smo autom krenuli iz Kozarca gdje sam bila na njegovom koncertu samo sam mu rekla da nismo ništa raspravljali oko para. Poludio je, vozio je ko manijak, posovao mi je majku i džamiju. Vozio je 140 km na čas i udario me rukom u predjelu lica - ispričala je Bašićeva koja je tokom davanja iskaza plakala.

Prema njenim riječima govorila mu je da zaustavi auto da izađe i on je opet udario.

- Nakon nekog vremena je zaustavio vozilo i prišao mojim vratima, uhvatio me za kosu, izvukao iz auta i bacio na tlo. Pala sam na neki kamen i jaukala od bola. Nije mi pomagao. Nekako sam ustala i prišla mu dok je stajao pored auta. Udario me u bradu i ugurao u auto, te ga zaključao sjeo za volan i krenuo opet da vozi kao manijak - kazala je Bašićeva.

Istakla je da je nakon što mu je rekla da će ga prijaviti počeo da prijeti.

- Rekao mi je ti si mala maca, poješće te mrak. Znaš li ti ko sam ja. Tokom vožnje mi oteo telefon kada sam pokušala da ga uzmem. Kada smo došli u Banjaluku iizbacio me napolje iz auta i razbio telefon - kazala je Bašićeva i dodala da je nakon što je ušla u stan pozvala svog advokata i rekla šta se desilo poslije čega je otišla u hitnu i policiju.

Pojasnila je da je to veče bila sama na njegovom koncertu u Kozarcu u restoranu Stara Bašta.

Bašićeva je još potvrdila da je s Halidom bila  tri godine godine u ljubavnoj vezi i da mu je pozajmljivala novac.

Zatražila je "najmoćniju" kaznu za Muslimovića.

Njenim svjedočenjem danas je suđenje završeno, a nastavak je zakazan za 10.decembar.

Optuženi Muslimović je rekao da mu je sve lijepo napakovano.

Njegov advokat Milenko Tomić je kazao da je svjedok Bašićeva dala različite iskaze u istrazi i na sudu.

Tokom svjedočenja Bašićeve, Halid se nasmijao pa ga je tužilac upozorila.

Muslimovića optužnica tereti za nanošenje tjelesnih povreda i ugrožavanje sigurnosti.

Napad zbog koga se sudi pjevaču odigrao se 27. jula prošle godine između dva do tri časa ujutro, na relaciji magistralnog puta Banjaluka - Kozarac.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )