FOTO: null

Danas i sutra očekuju se rekordne gužve na graničnim prelazima BiH i Republike Hrvatske. Najduže kolone ponovo se očekuju na graničnim prelazima na jugu zemlje, zbog čega iz Granične policije BiH apeluju na sve one koji vikend planiraju provesti na moru d

Kada je riječ o Hercegovini, najveće gužve su i dalje na graničnom prelazu Doljani, gdje se prošlog vikenda na izlazu iz BiH čekalo i do sat i po, prenosi Bljesak.info.

Među najprometnijim graničnim prelazima su i Rača sa Srbijom, Orašje, Gradiška, Izačić, Gorica, Bijača, Doljani, Ivanica, Zupci, Šepak i Šamac.

Zbog pojačanoga saobraćaja na samom jugu zemlje i preopterećenosti određenih graničnih prelaza, iz GP BiH preporučuju da se koristi graničnog prelaza Bijača - Nova Sela koji se nalazi na autoputu, ali i prelaza Zvirići - Prud, Crveni Grm - Mali Prolog, Orahovlje - Orah, Ivanica - Brgat, Gorica - Vinjani Donji i Osoje - Vinjani Gornji.

Kako bi se izbjeglo dodatna zadržavanja na samim prelazima, mole se putnici da provjere ispravnost dokumenata.

Važno je napomenuti kako je ograničen i prenos određenih artikala iz BiH u Hrvatsku. U svome vozilu građani BiH pri ulasku u Hrvatsku mogu imati 2 litre žestokog pića, 4 litre vina, kilogram kafe, 16 litara piva, jedno pakovanje cigareta, jedan parfem od 50 mililitara i jedan buket cvijeća. Uz to, predviđeno je da se može prenijeti i svježe voće i povrće, osim krompira, do 5 kilograma, lijekovi za najviše mjesec dana uz potvrdu ljekara, kao i kućni ljubimac uz veterinarski sertifikat.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )