FOTO: null

Toplane u RS užurbano se spremaju za početak grejne sezone, koja tradicionalno počinje 15. oktobra, a kako iz njih poručuju, i pored velikih problema s kojima su bili suočeni, sve će krenuti s radom na vrijeme.

Štetu usljed majskih poplava pretrpjela je i bijeljinska “Toplana”, ali i kod njih, kao i u Doboju, neće biti odlaganja početka sezone.

 

"Nismo prošli kao dobojska "Toplana", ali smo imali štete. Podzemne vode koje su se digle poplavile su nam nekoliko podstavnica s elektromotorima. Po gradu su nam po podstanicama bile poplavljene pumpe tako da smo neke morali sanirati i servisirati. Ostalo je u još nekoliko zgrada popraviti pumpe, čime će sve biti kompletirano do početka sezone", kazao je Radomir Marjanović, direktor "Gradske toplane" Bijeljina.

 

Kako kaže, obezbijeđen je ugalj za početak sezone, a završena je i javna nabavka za kompletnu narednu sezonu, pa se uskoro očekuje potpisivanje ugovora s najpovoljnijim ponuđačem.

 

"Cijene su nam iste i imajući u vidu kompletnu situaciju naših korisnika nismo planirali njihov rast. Na bazi plaćanja od šest mjeseci one iznose 2,75 KM po kvadratu za fizička lica, a 5,80 KM za pravna lica", kazao je Marjanović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )