FOTO: null

Niko ne može biti povlašćen i izuzet od plaćanja komunalnih usluga, poručili su iz Gradske uprave Grada Bijeljina, reagujući na postupak svog visokog službenika, koji je odbio da plati parkiranje, a radniku na naplati parkinga se obratio riječima „Znaš li

Ovaj tekst portala InfoBijeljina izazvao je oštre reakcije i brojne osude naših čitalaca, koji su zatražili da taj bahati službenik bude kažnjen, dok, nakon svega, iz Gradske uprave poručuju da će slučaj ispitati.

"Povodom navoda koji su se pojavili u medijima i javnosti da je jedan od rukovodilaca u Gradskoj upravi Grada Bijeljina odbio da plati parkiranje i neprimjereno se obratio radniku koji kontroliše naplatu parkiranja, Gradska uprava podsjeća da niko ne može biti povlašćen i izuzet od plaćanja komunalnih usluga, a pogotovo to ne mogu biti rukovodioci u Gradskoj upravi i javnim preduzećima, odnosno ustanovama", rekli su za portal InfoBijeljina iz Gradske uprave.

Kako nam je ujedno rečeno, Gradska uprava osuđuje svaku bahatost u javnoj sferi i insistira da komunikacija između organa uprave i građana na svim nivoima bude korektna i civilizovana. 

Obavezni čuvati ugled 24 sata

"Službenici lokalne uprave i javnih preduzeća moraju biti servis građana prilikom obavljanja radnih zadataka i u toku, ali i van radnog vremena, dužni su da čuvaju lični ugled, ugled organa lokalne uprave i povjerenje građana u organe lokalne uprave", poručili su iz Gradske uprave.

Dodali su da će Gradska uprava ispitati navode iz konkretnog slučaja i, ukoliko se, kako kažu, "ispostavi da su ti navodi tačni, postupiće se prema odredbama Kodeksa ponašanja službenika u gradskoj, odnosno opštinskoj upravi".

Portal InfoBijeljina u potpunosti ostaje pri svojim ranije iznesenim tvrdnjama, i istrajaćemo na tome da on, u skladu sa zakonom, dobije adekvatan epilog.

Građani ogorčeni, traže kažnjavanje

Podsjetimo, jedan gradski službenik nedavno je, obraćajući se drsko radniku na naplati parkinga riječima "Znaš li ti ko sam ja", otišao, ne plativši jednu marku, koliko je trebalo da izdvoji za parkiranje u crvenoj gradskoj zoni.

Incident se dogodio nedavno, kada je taj naš sugrađanin, a koji obavlja visoku funkciju u Gradskoj upravi, uz psovku zalupio vratima, i odjurio privatnim vozilom, ostavljajući radnika u čudu.

Taj postupak izazavao je lavinu komentara ogorčenih građana, koji su postupak službenika osudili, a od nadležnih zatražili da on bude kažnjen.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )