FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić dobitnik je priznanja "Zlatni ključ" na međunarodnom Dunavskom biznis forumu u Novom Sadu što predstavlja priznanje gradu za otvorenost i uspješno ostvarivanje projekata saradnje u regionu Podunavlja.

U obrazloženju žirija navedeno je da je Bijeljina prepoznata kao "grad tolerancije i suživota, otvoren za saradnju i projekte koji povezuju lokalne samouprave u slivu Dunava, saopšteno je iz Gradske uprave.

"Bijeljina se ubrzano razvija i postala je jedan od glavnih pokretača razvoja Republike Srpske i cijele BiH. Aktivnosti gradske uprave i visok rejting koji uživa njen gradonačelik preporučili su Bijeljinu za ovo ugledno priznanje", navodi se u zaključku žirija.

Priznanje su u Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu uručili državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Srbije Ivan Bošnjak i direktor organizatora Foruma "Media invent" Vlado Markanović.

Dodjeli priznanja prethodila je panel-diskusija "Nova javna uprava i projekti budućnosti" na kojoj je Mićić privrednicima, javnim radnicima, diplomatama i političarima iz podunavskih zemalja predstavio investicione i razvojne kapacitete Bijeljine i realizovane, odnosno aktuelne projekte prekogranične saradnje lokalne zajednice sa znatnim mogućnostima i razvojnim potencijalima u regionu.
Nedavno održani Dunavski biznis forum je četvrti po redu, a osim "Media inventa", organizatori su bili Univerzitet u Novom Sadu, BSC centar i Institut evropskih regiona iz Salcburga, uz pomoć Vlade Vojvodine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )