FOTO: null

Gradska uprava će nastaviti da uspješno funkcioniše, iako će nova skupštinska većina pokušati da omete njen rad, poručio je danas gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, nakon sastanka sa predstavnicima Srpske demokratske stranke, Partije demokratskog progres

- Nije bilo potrebe da šesnaestorica odbornika koji čine novu skupštinsku većinu postupaju na nelegalan način i da svojim odlukama izazivaju sudske sporove. Prihvatio sam njihovu odluku o smjeni načelnika Odjeljenja za finansije i da bude postavljen novi načelnik, ali i tu će doći do sudskog epiloga. Njihovu nelegalnu odluku o smjeni Zamjenika Gradonačelnika nemam namjeru da prihvatim jer takva odluka ne može biti donesena bez saglasnosti Gradonačelnika - bio je jasan gradonačelnik Mićić.

Gradonačelnik je dodao da bilo koja odluka koja je nelegalna neće biti realizovana, ali je pozvao odbornike nove skupštinske većine da ne nastavljaju da opstruišu razvoj Grada i funkcionisanje budžeta:

- Koliko vode računa o dobrobiti građana najbolje govore njihovi postupci na nastavcima sjednica poput nedonošenja odluke o licitaciji za prodaju zemljišta u Industrijskoj zoni iako postoje preduzeća zainteresovana za otkup zemljišta i izgradnju pogona. Time se direktno onemogućava otvaranje novih radnih mjesta, što je glavni cilj Gradske uprave. Nisu usvojili ni Regulacioni plan "Centar", iako je bio u nacrtu - podsjetio je Mićić i zaključio da je njihov glavni cilj i skoro jedina aktivnost smjenjivanje trenutnih čelnih ljudi gradskih odjeljenja i javnih preduzeća i ustanova. To će biti jako kratkotrajno, s obzirom na to da se lokalni izbori održavaju za nekoliko mjeseci.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )