FOTO: InfoBijeljina.com

Tri bebe, dva dječaka i jedna djevojčica, koje su rođene prvog dana u novoj godini po julijanskom kalendaru na Ginekološko-akušerskom odjeljenju Bolnice „Sveti Vračevi“ dobile su poklone od gradonačelnika Bijeljine LJubiše Petrovića.

 Zbog trenutne epidemiološke situacije, novčani iznosi od 500 konvertibilnih maraka za novorođene bebe i buketi cvijeća za majke su uručeni predstavnicima bijeljinskog porodilišta.

Gradonačelnik Petrović je istakao da je pronatalitetna politika jedan od prioriteta Gradske uprave i da će se na ovom pitanju raditi strateški i dugoročno.

- Naši ljudi su najveće bogatstvo Bijeljine koje treba da pažljivo čuvamo, zato ćemo učiniti sve da nas bude što više i stalno ćemo isticati da je najljepša i najvažnija titula u našem društvu titula majke - poručio je Petrović.

Prema mišljenju gradonačelnika Petrovića, pronatalitetna strategija Bijeljine mora biti sveobuhvatna i ne smije nikoga zapostavljati niti zanemariti.

- Moramo, prije svega, osigurati dugoročnu materijalnu stabilnost za bračne parove koji su u generativno-biološkom dobu, u ruralnim i urbanim područjima Grada Bijeljina podjednako. To ćemo postići subvencijama za stambene kredite mladim bračnim parovima i olakšanjem dolaska do zaposlenja za buduće roditelje kroz ojačanje i razvoj privrede. Ove mjere će u značajnoj mjeri olakšati odluku građana da stupe u brak i da postanu roditelji, ali će takođe doprinijeti i zaustavljanju odlaska porodica iz našeg Grada i zemlje - zaključio je gradonačelnik Petrović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )